Za odbranu grada Pirota od poplava i ove godine pet miliona dinara

24. februar 2020. 12:18 Gradska hronika Pirot Plus Online

Plan odbrane grada Pirota za 2020. godnu je urađen i na predstojećoj sednici Skupštine grada odbornici će o njemu raspravljati i doneti konačnu odluku o usvajanju. Prema rečima Sretena Savova, koordinatora Štaba za vanredne situacije grada Pirota, u obzir su uzete sve kritične tačke na rekama i kanalima i u skladu sa tim predviđena je realizacija neophodnih radova. Kao i prethodne godine za ove namene iz Budžeta grada opredeljeno je oko pet miliona dinara.

Uređenje kanala „Rogoz“ , nizvodno od mosta na Prisjanskom putu pored Romskog naselja, u dužini od oko petsto metara, je završeno prošle godine. Sredstva je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Sada su radovi nastavljeni uzvodno od mosta čime se skoro tri puta povećava zapremina „Rogoza“ .

Sreten Savov kaže da će o ovim radovima više biti reči drugom prilikom,kada se sumira saradnja sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, ali je u svakako izuzetno značajno što su radovi nastavljeni i u gornjem toku što će u velikoj meri smanjiti rizik od poplava ,a i saobraćajnica pored kanala „Rogoz“ će biti proširena.