Ambasador Finske posetio Mlekarsku školu "Dr Obren Pejić"

22. februar 2020. 13:58 Društvo Pirot Plus Online

U subotu 22.2.2020. Mlekarsku školu sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ posetio je ambasador Finske, Кimo Lahdevirta.

Ambasador je ovu reprezentativnu školu posetio sa svojom suprugom Piom Кaikonen.

Goste je primio direktor Mlekarske škole Nenad Đorđević sa nastavnicima praktične nastave u školi, Marijom Кrstić Ćirić, Miodragom Đorđevićem i Tanjom Ranđelović Tančić. U polučasovnoj poseti ambasador je obišao školske prostorije, učionice, laboratorije, radionice, a takođe se upoznao i sa uslovima i načinom života u domu pri Mlekarskoj školi.

Njegova ekselencija  je u mlekarskoj radionici imao priliku da vidi demonstraciju izrade pirotskog kačkavalja, lokalnog i nacionalnog brenda.

Izražavajući zadovoljstvo prikazanim, ambasador Finske  je ponudio posredovanje u saradnji sa školama sličnog tipa iz Finske, kako bi u budućnosti obezbedili međunarodnu saradnju kroz razmenu učenika i nastavnika srodnih škola.

Direktor Mlekarske škole je istakao da mu prijaju pohvale od ambasadora zemlje koja je nadaleko čuvena po jedinstvenom školskom sistemu, po mnogima najboljim na svetu. Takođe je izrazio nadu da će naši nastavnici i učenici imati priliku da se u budućnosti upoznaju sa načinom rada i funkcionisanjem škola u Finskoj.

Tekst i foto Mlekarska škola