Dejan Čelar: Meč protiv Jagodine biće ono pravo, a tek kada dodje Grafičar !

21. februar 2020. 13:30 Sport Pirot Plus Online

Trening utakmica ( 7)

   Subota, 22.2.2020

   Gradski stadion

   14 časova

  Pirot :  Radnički – Jagodina

Generalna proba. Meč uoči nastavka prvenstva koji će za fudbalere Radničkog biti drugačiji od svih do sada. Novi sistem takmičenja “izmislio” je plej of i plej aut i omogućio ili naterao ekipe na dodatna iskušenja za koja se treba dobro pripremiti.

 Kad pogledate tabelu biće vam jasno da samo Smederevo, Sindjelić i Budućnost, skoro da nemaju šanse za plej of. Ne gine im plej aut, ali, znate dobro, u fudbalu je sve moguće.

Tabela

Propozicije takmičenja, plej of, plej aut LINK

E sad, ona glavna pitanja, dileme, koja “žive” medju ljubiteljima fudbala, navijačima našeg prvoligaša

Šta je ove zime uradio Dejan Čelar, šef Stručnog štaba sa svojim saradnicima?

Da li su fudbaleri Radničkog, spremni za nastavak ovog prvenstva ?

I odmah da pokušamo da odgovorimo :

        Smatramo da je uradjen dobar posao i da će derbi protiv Grafičara i sve mečeve do kraja prvenstva odigrati prema planovima, željama  očekivanjima !

Da obrazložimo zbog čega verujemo u ovaj Radnički ? 

Prelazni rok 

Takozvani kostur tima Radničkog , iz jesenjeg dela prvenstva,  je sačuvan.  Tu je kompletna poslednja linija, na sredini terena sve sami prekaljeni, iskusni fudbaleri, koji su već razumeli filozofiju igre Dejana Čelara.  Obe “linije”  su prošle jeseni igrale standardno dobro.

    Čelar je “izgubio” samo Mitu Pobulića, koji je dosta značio realizaciji Radničkog.  “Kec iz rukava” Miloš Spasić, smatramo najbolji napadač u Ligi, ostao je  u Pirotu, što je izuzetno bitno. Tu su i ostali fudbaleri koji su igrali u “prvoj liniji” i koji su imali  vredne uloge onda kada je bilo potrebno. Ne pominjemo imena posebno, jer bi nam trebalo dosta vremena.

    E sad ono što smatramo takodje bitnim i što može da “napravi razliku”.

    Predsednik Zoran Nikolić, sportski direkor Dragan Tomašević i Dejan Čelar, dugo su “vagali” koga dovesti u Radnički. Znali su unapred šta im je potrebno. Golman, još jedan fudbaler na sredini terena i napadači .

   Mislimo da  je  tu Radnički profitirao i da je to za prednost u odnosu na jesen. Uz Miloša Spasića koji je ostao, što smo pšomenuli, Radnički je dobio Irfana Vusljanina, najzvučnije pojačanje , poslednjih godina. Iskusni fudbaler koji će moći da  donese kvalitet na više pozicija.

  Dovodjenjem  dvojice mladih, školovanih, fudbalera Marka Šarića i  Bojice Nikčevića,  pirotski tim je povukao znalačke poteze. Najpre, momci željni potpune afirmacije, čeka ih tim koji želi Evropu, Čukarički,  dobro organizovan, sa kvalitenom školom fudbala.  To je garancija njihovog kvaliteta. Uz to, obojica pun i energije, brzine, ambicija, što,  uz još nekoliko mladih koje ima Čelar , pre svih Kostić Milutinović, Radivojević, Grk Kostas, Kamenović, N.Petrović, Mijalković , garantuje da Dejan Čelar ne samo da neće imati problem sa bonus igračima, već da će neki od njih biti i standardni prvotimci. Veliki dobitak.

    I na kraju, ili na početku. Iz Pirota su otišla tri kvalitetna golmana.  Imajući to u vidu, trebalo je naći adekvatne zamene.  Pouzdani čuvar mreže  Stefan Stojanović  i mladi izuzetno talentovani  Milorad Kojić, doneli su neophodnu sigurnost. Napomena, da je Kojić “bonus” i da je njegovim dolaskom ta “ponuda” mladih igrača još kvalitetnija .

   Pripreme

 Fudbaleri Radničkog su poslednji put bili van Pirota na pripremama kada je u Pirotu bio Dragoslav Jocić Tref. Na Dojranu. Odlazak Čelarovog  tima u Pomorje bio je značajan potez. Da ne govorimo koliko je to bitno za atmosferu, za kvalitetan rad, za rad u dobrim uslovima.

    E sad,  trening utakmice su komentarisane na različite načine. Naše mišljenje posle svega, da su ovi mečevi Čelaru i Ćiriću pre svega poslužili da  minutažu dobiju svi momci, da svako pokaže koliko može i da je taj "skener" uspeo. Smatramo da Čelar još uvek nije izveo tim koji će početi meč protiv Grafičara. To je jedno i drugo, da je na ovakav način podigao mobilnost svih, da se nadaju i rade .

     I na kraju, uvejk postoji ona procena. Da su mečevi za bodove "drugi Bog" i da će ova Čelarova "vojska" već od subotnjeg meča protiv Jagodine pokazati pravu moć. A još, kada iduće nedelje stigne, niko drugi do Zvezdin B tim , sa Mitom Pobulićem, želim da verujem da ćemo se "potući" pošteno sa njima i od starta dokazati ono, da je pirotsko fudbalsko proleće uvek bilo berićetno!