Internacionalne sudije Danilo i Jovan Grujić održali predavanje na pirotskoj Školi za mlade sudije!

18. februar 2020. 11:55 Sport Pirot Plus Online

Strukovna organizacija fudbalskih sudija Pirotskog okruga, po tradiciji, dva puta godišnje organizuje Školu za fudbalske sudije. Školom rukovodi Stefan Ćirić, fudbalskih sudija iz  Pirota sa najvišim zvanjem, koji je glavni sudija  na  mečevima  Prve lige Srbije. Na Školi su saradjivali  Bojan Mitrović, godinama, takodje,  poznati pirotski sudija, sada instruktor sudjenja  i Dalibor Veljković, takodje dugogodišnji sudija.  

Mladi arbitar Boško Božović, takodje Piroćanac, je pomoćni sudija na Prvoj ligi.

Škola traje do 20. februara. Juče su predavači na Školi bili internacionalci Danilo i Jovan Grujić.

Danilo Grujić je, posle odlaska Milorada Mažiča u Kinu, trenutno jedan od najboljih srpskih sudija, koji sudi i evropske mečeve. Grujić je na predavanju obradjivao temu “Prekrašji i nesportska ponašanja”.

 Grujićev mladji brat, Jovan, takodje, afirmisani  sudija  sa najvišim zvanjem, govorio je o ofsajd poziciji.

Školu je pohadjalo 12 polaznika, izmedju 15 i 26 godina. Bile su i tri devojčice. Predavanja Danila i Jovana Grujića pratilo je oko 20 sudija, a medju njima bili su i arbitri koji već sude prvenstvene utakmice.

  Sudijska organizacija broji 40 sudija, medju njima i pet devojaka, što je poseban zahtev i trend u srpskoj sudijskoj organizaciji. Jedna od njih, Andjela Velev, koja je napredovala i sada sudi utakmice na Zoni "Istok".

Na Zoni Istok sudi šestorica sudija. Utakmice Srpskoj ligi sude Martin Marinkov i Dušan Djordjević.

  Škola za mlade sudije završava se 20. februara.