Iz Budžeta Pirota 70 miliona dinara za putnu infrastrukturu u selima

11. oktobar 2019. 14:21 Gradska hronika Pirot Plus Online

Građevinska sezona u Pirotu, u delu putne infrastrukture, ulazi u sam finiš. Kao što je poznato iz Budžata Grada je izdvojeno oko tri miliona evra ove godine za sveukupne poslove. Prema rečima Slaviše Svilarova, direktora Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta značajna pažnja se posvećuje i uređenju ulica i sokaka u selima i to je težnja lokalne samouprave da, koliko je to god moguće, ravnopravno sagledava i grad i selo.

U gradu su brojni poslovi završeni. Radnici Preduzeća „Drumovi A.D“ po pravilu završavaju poslove pre isteka roka i prema ocenama nadzornih organa izuzetno kvalitetno. Tako je bilo i sa delom Ulice Ćirila i Metodija koja je od nedavno u saobraćaju i povezuje centar grada sa Drugim ringom.

U Ulici Milivoja Manića vredno se radi i za ovu godinu planirano je uređenje trotoara na levoj strani ulice.

Pirotska firma „MDS Sistem“ takođe uspešno radi u Ulici Vuka Pantelića. Veoma zahtevno gradilište gde se uređuju trotoari i rasveta. Ulica je prilično uska, gusto naseljena i sa velikom frekvencijom saobraćaja, i pešaka i motornih vozila. Čačani se uspešno bore sa svim izazovima, primetili smo da rade i do 20 časova, mada je mrak, samo da opravdaju renome pouzdanog i kvalitetnog izvođača radova.

Kako nam je rekao Slaviša Svilarov u Ulici Lava Tolstoja od početka ne ide kako treba. Često na gradilištu nema radnika, tako je i danas bilo.

Pripremani i najteži radovi u Ulici Branka Radičevića su završeni pre petnaestak dana. Izvodjač na toj lokaciji ima problem da obezbedi asfaltnu masu, kaže direktor Svilarov.

S obzirom na planove i projekte lokalne samouprave treba očekivati da i naredna građevinska godina bude veoma bogata i uspešna.