Jovan Mijalković novi predsednik Saveza samostalnih sindikata Pirotskog okruga

28. januar 2020. 14:44 Privreda Pirot Plus Online

Danas je u prostorijama Saveza samostalnih sindikata Pirotskog okruga održana Izborna skupština. Praktično sednica Skupštine je predstavljala završetak pedogodišnjeg mandatnog perioda od 2015 do 2020. odine. Tom prilikom jednoglasno je usvojen izveštaj o radu za pomenuti period, Program rada za predstojeći petogodišnji period, izveštaj Nadzornog odbora o meterijalno finansijskom poslovanju i pravila po kojima će Savez samostalnih sindikata u narednom periodu raditi. Na sednici je izabran i novi predsednik Veća.

Dosadašnji predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Pirotskog okruga, Rodoljub Ćirić, je razrešen dužnosti i odlazi u penziju, a danas su članovi Skupštine za novog predsednika izabrali Jovana Mijalkovića, dosadašnjeg predsednika Samostalnog sindikata Tigar tajersa. Zahvaljujući svojim kolegama na ukazanom poverenju, Mijalković, je istakao da je stekao bogato sindikalno iskustvo i da će se zalagati na daljem jačanju sindikata i uspostavljenju bolje saradnje sa Samostalnim sindikatom Srbije.

Rodoljub Ćirić je na čelu pirotskog Samostalnog sindikata bio od 2008. godine do danas. Došao je u veoma teškom trenutku za pirotsku privredu kada je počela privatizacija po najnovijem modelu. Ćirić je nesumnjivo dao izuzetan doprinos zaštiti ineteresa radnika pogotovo u delu realizacije socijalnih programa i naplate zaostalih potraživanja.

Racionalnim vođenjem Samostalnog sindikata u Pirotu Ćirić je uspeo da iz godine u godinu sindikalnu kasu čini bogatijom. Danas je jednoglasno usvojen finansijski izvešataj, a novom rukovodstvu je na raspolaganju dovoljno para za normalan rad.

Na sednici Skupštine izabrani su i delegati za XVI Kongres Saveza samostalnih sindikata Srbije.