Nastavljeni radovi na izgradnji skloništa

19. februar 2013. 11:33 Gradska hronika Pirot Plus Online

Nastavljeni su radovi na izgradnji dvonamenskog skloništa i streljane u dvorištu škole “Vuk Karadžić”. Zlatko Jovanović, direktor izvođača radova kaže da je dinamika prilagođena vremenskim prilikama.

-Zahvaljujući pogodnom vremenu mi smo radili i u toku zime. Naravno u danima kada je temperatura to dozvoljavala. Pripremili smo donji deo ploče, pošto je ploča u dva nivoa i uradićemo za 3 do 4 dana betoniranje donjeg dela ploče, a zatim za dve nedelje betoniranje i gornjeg dela ploče. To ide malo sporije jer su to velike betonske mase, veliko opterećnje pa je potrebno više vremena za postavljanje podupirača i oplate kao i pripremu armature – kaže Jovanović.

Jovanović kaže da kvalitet betona mora da odgovara nameni objekta.

-Beton je projektovan sa određenim karakteristikama. Vodonepropustiv beton sa dvostrukim obezbeđenjem, da ne dođe do curenja vode, pored hidroizolacije koja se radi sa spoljne strane. Verujem da će kvalitetan beton i kvalitetno izvedeni radovi sa hidroizolacijom obezbediti da ne dođe do propuštanja vode – dodao je Jovanović.

Dinamički plan predviđa da radovi budu završeni do kraja maja, međutim Jovanović napominje da su promene u geologiji zemljišta usporile radove i da očekuje dogovor sa JP Skloništa Srbije o produžetaku roka za izgradnju ovog objekta.