Pirot dobio predstavnika u Asocijaciji kancelarija za mlade

14. decembar 2012. 12:54 Društvo Pirot Plus Online

Na konferenciji Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade pod naziovm “Korak dalje ka sistemskom razvoju omladinske politike”, koja je održana prošle nedelje u Beogradu, Miloš Colić, koorodinator kancelarija za mlade u Pirotu, izabran je za člana predsedništva ovog tela. Asocijacija je osnovana uz podršku Ministarstva omladine i sporta, kaže Colić i dodaje, da je ovo važno telo preko koga je moguće obezbediti sredstva za razvoj omladinske politike u lokalnoj zajednici.

-Izabrano je Predsedništvo, u narednom periodu treba izabrati, pored svih funkcija i 2 člana Nacionalnog saveta. To je odličan način da budemo na izvoru informacija i da od nas zavisi kako će se omladinska politika razvijati u našem gradu. Mi imamo dobru saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta ali izvesno je da ona mora da se unapredi. Ja očekujem da imamo saradnju, u najmanju ruku, kao i dosada – kaže Colić

Na istom sastanku dogovoreno je da Predsedništvo odmah počne sa realizacijom planiranih koraka, kao I da naredna skupština Asocijacije bude održana za 6 meseci.