Rebalansom Budžeta više para za putnu infrastrukturu. Oko 3 miliona evra ove godine za poslove na 25 gradilišta u Pirotu

03. april 2019. 13:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Kao što se i očekivalo rebalansom Budžeta grada izdvojena su dodatna sredstva koja će se utrošiti za planirane poslove u delu putne infrastrukture . Za realizaciju kompletnog plana uredjenja putne infrastrukture ove godine izdvojena su oko tri miliona evra kaže , Slaviša Svilarov, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređenje građevinskog zemljišta. Svilarov kaže da se ova investiciona godina može podeliti u četiri celine. Prvoj fazi pripadaju radovi koji su započeti prošle godine i nastavljaju se u ovoj.

Druga celina radova podrazumeva, kaže Svilarov, radove koji su predvidjeni osnovnim Budžetom grada iz decembra 2018. Za ovu grupu radova u toku je sprovodjenje javnih nabavki.

Rebalansom Budžeta grada predvidjena je realizacija poslova treće faze gradjevinske sezone u ovoj godini. Pažnju, svakako, zaslužuju radovi u selima, Gradašnici i Krupcu, ali i konačno uređenje trotoara u jednoj od najprometnijih ulica u gradu, Vuka Pantelića.

Četvrta grupa radova obuhvata održavanje puteva. U toku je postupak javnih najbavki.