Slaviša Svilarov: Do kraja godine završavamo započeto – ulice Ćirila i Metodija, Milivoja Manića i krećemo u nove projekte - Srpskih vladara, Berilovački put, Krupac, Poljska Ržana

17. septembar 2019. 12:05 Gradska hronika Pirot Plus Online

U Ulici Ćirila i Metodija u toku je druga faza radova. Direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Pirot, Slaviša Svilarov, rekao je za Plus onlajn da radovi idu po planu i očekuje da budu završeni u roku. Izvođač je firma Drumovi AD.

Ovih dana rade se i trotoari u Ulici Milivoja Manića, od Save Kovačevića do glavne ulice. Svilarov napominje da se dobro radi i da je polovina posla već završena.

Ovom prilikom pitali smo i da li je u planu uređenje puta prema Toplom Dolu? Svilarov kaže da je put u veoma lošem stanju i zbog konfiguracije i zbog klizišta koja su se pojavila. Prema njegovim rečima, potreban je projekat za sanaciju klizišta, što oni kao preduzeće nisu u mogućnosti da urade. Javna nabavka je u toku, očekuju da se neka firma javi, a kasnije će oni preduzeti sve što je potrebno za uređenje puta.

Kada su u pitanju ostali radovi do kraja godine Svilarov je naveo na kojim se lokacijama trenutno radi i najavio radove koji će uslediti. Od većih investicija predstoji uređenje Berilovačkog puta, glavna ulica u selu Krupac i put od centra sela Poljska Ržana prema Trnjani.