Uspeh džudistkinja Pirota na Prvenstvu Srbije za kadete u Beogradu

24. februar 2020. 08:00 Sport Pirot Plus Online

U subotu 22.februara u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije za kadete i kadetkinje.

Na ovom takmičenju učestvovale su dve takmičarke Džudo kluba Pirot koje su putem kvalifikacija izborile plasman veoma impresivno zauzevši u svojim kategorijama prva mesta.

Na Državnom prvenstvu pirotski klub predstavljale su Danica Ćirić do 52 kg i Nadja Antić preko 70 kg.

“Nađa Antić je odmah na početku izgubila svoj meč da bi u repasažu odlično odradila posao i došla do brobe za bronzanu medalju. Meč za III mesto je veoma loše odradila i na kazne izgubila od slabije takmičarke od sebe i zauzela V mesto. I ovog puta smo ostali bez bronzane medalje iako je na početku delovalo da će Nadja lako rešiti meč u svoju korist.

Danica Ćirić je odlično otvorila takmičenje u prvom kolu pobedom nad takmičarkom iz Beograda. U drugom kolu je izgubila od takmičarke takodje iz Beograda ali je zaradila lakšu povredu ramena. U konsultaciji sa lekarom odlučili smo da se dalje ne takmiči pa je morala sledeći meč da preda bez borbe.

Ovo  je odličan uspeh Nadje Antić ali je bilo vidljivo da je njena protivnica za bronzu imala veću želju za pobedom što je na kraju rezulturalo da se zadovolji V mestom”-rekao je Dragan Zdravković, trener u Klubu.

Sledeće takmičenje je 7.marta u Nišu. Džudo klub Pirot učestvovaće  na turniru Mladost Evrope sa poletarcima i pionirima.