Video lavirint! Izvorci u pravu. Ukinute linije donele probleme. Traži se rešenje !

23. januar 2020. 10:00 Čitalac reporter Pirot Plus Online

      S obzirom na vaša česta reagovanja, pozive, primedbe, ima i pohvala, na prvom sastanku Redakcije u ovoj godini, radeći  finansijki plan i program rada, poseban prioritet , kada je Portal u pitanju, dali smo upravo vama, dragi posetioci Portala.

     Pripremili smo brojne nove rubrike koje će omogućiti da  zajedno realizujemo nastojanja  da grad bude još uredjeniji, uz doprinos svih da vrednosti sačuvamo.

     Ovih dana stigla nam je poruka iz Izvora. Kasnimo sa objavljivanjem, jer smo, tragajući za odgovorom, razumeli da se radi o problemu za koji će biti potrebno ne samo želja i razumevanje, već i dodatna sredstva.

Živim u selu  Izvor. Mi imamo problem sa gadskim prevozom .
   Gradska uprava donela je  odluku da nam ukine četiri  polaska iz sela i četiri iz Pirota tj. Tigra i Gradske bolnice.  Odluka je doneta 11 janura  ove  godine.
   Problem je što autobus koji saobraca iz sela ka Bolnici u 12:00 koriste djaci koji su u drugoj  smeni,  što znaci   da nemogu da stignu jer sledeci autobus po redu imaju i 13:00 .
    Druga linija koja je ukinuta je 21:15 Izvor-Tigar. Taj autobus koriste radnici koji idu u trecu smenu,znaci nema cime da odu na posao.  
   Treca linija je  u  22:00 Tigar-Izvor. Radnici koji su radili drugu smenu,nemaju cime da se vrate.  Po kojoj osnovi je doneta ova odluka. Na ovaj nacin mi smo  prevareni od strane  jeremič prevoza   i Gradske uprave  Pirot.   Kupili smo mersečne karte , a oni su nam posle pet dana oduzeli pravo na prevoz . Ako se ne reši u što kraćem roku , ova nekorektnost od strane prevoznika i Gradske uprave  bićemo u prilici da blokiramo put Pirot - Krupac  
   I da dodam da autobus koji saobraca u 18:00 Gr.bolnica-Izvor cele nedelje konstantno kasni po 40 minuta. 

       Da dodamo, razgovarali smo sa Zoranom Krstićem, načelnikom za urbanizam i stambeno komunalne poslove  u Gradskoj upravi Pirot. Dejanom Randjelovićem, članom Gradskog veća Pirot zaduženog za saobraćaj.  Obojica su jednoglasni u oceni da problem zaista postoji, da traži hitno rešavanje, ali da će biti neophodno obezbediti dodatna sredstva i napraviti dogovor sa nekim od prevoznika.  Inače, planirano je da po uspostavljanju javnog privatnog partnerstva  bude manje problema u  autobuskom prevozu na našem području !