Video ,, Presing dva ,, – Vladan Vasić, gradonačelnik: Lokalna samouprava ne može da utiče na Zakon o izgradnji MHE! Naš rad je godinama na oceni javnosti. Pirot i zbog toga ,,žuri,, napred ! (Odgovori na vaša pitanja)

02. avgust 2018. 09:00 Presing Pirot Plus Online

Izmenjena verzija! Naknadno dodat uvodni deo o MHE,koji tokom razgovora našom greškom nije snimljen.

U želji da posetiocima Portala, s obzirom na veliko interesovanje, omogućimo da detaljnije prate razgovor sa Vladanom Vasićem, Presing smo podelili u dve tematske celine. U prvo postu je razgpovor sa naših deset pitanja koji se odnosi na funkcionisanje grada u svim oblastima.

,, Presing dva,, kako smo nazvali, sadrži najpre temu o kojoj se u poslednje vreme najviše govori, to je izgradnja malih hidrocentrala na Staroj planini. Svedoci smo protesta koje organizuju ljubitelji prirode, meštani sela u Gornjem Visoku. Raspravljalo se i na nedavnoj sednici Gradske skupštine, gde je komentarisano da pohjedini odbornici politizuju inače ozbiljan problem koji zahteva rešenje.Vladan vasić je u Presingu rekao da dozvole u parku prirode, poznato je zavise Osim Ministarstva zaštite životne sredine , Zavod za zaštitu prirode i druge brojne državne institucije. Vasić je u Presingu rekao da je Gradska uprava dužna da poštuje zakone koje donosi Država Srbija , lokalna samouprav postupa u skladu sa važećim zakonima ali nije nadležna za izdavanje dozvola.

Osim detaljnih objašnjenja i stavova , Vladan Vasić odgovorio je i na pitanja Aleksandra Djordjevića u stavovima gradonačelnika i Gradske uprave.

U ,,Presingu dva,, Vladan Vasić odgovorio je i na vaša brojna , životna pitanja, koja odslikavaju i vaše stavove, raspoloženje i predloge o uslovima života u našem gradu i selima.

Presing u integralnoj verziji možete slušati na Naxi Plus radiju u sredu, 1.avgusta u 9,30 h.