Vladan Vasić: Na simboličan način prvog dana prestanka vanrednog stanja označavamo početak još jedne bogate građevinske sezone u Pirotu

07. maj 2020. 14:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Građevinska sezona u Pirotu, prema planu lokalne samouprave i Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, počela je praktično pre proglašenja vanrednog stanja i epidemije u našoj zemlji. Radovi su samo donekle bili redukovani i danas je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, sa svojim saradnicima obišao gradilište u Midžorskoj ulici u naselju Prčevac. Ulica u dužini od oko dvesta šezdeset metara presvučena je kompletno asfaltom debljine šest santimetara.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je pored ostalog izjavio da je asfaltiranjem Midžorske ulice simbolično označen početak još jedne građevinske sezone u Pirotu,  koja neće biti ništa manjeg obima od prošlogodišnje, s obzirom da je danas prestalo da važi vanredno stanje.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov, kaže da je vrednost radova oko tri i po miliona dinara. Prethodno je skinut stari sloj asfalta, podloga je propisno tamponirana i stabilizovana, a bolje je rešeno i oticanje atmosferskih padavina.